De verschillende

diensten van Sweers

Wij repareren witgoed waarbij wij eerst een advies geven of een reparatie nog zinvol is. Wij leveren witgoed waarbij wij de nieuwe machine uit de verpakking halen en aansluiten. 

Betalen bij

aflevering

Minimaal 2 jaar

garantie

Oude machine kan

mee retour

Reparatie (werkzaamheden)

 

Ik probeer als witgoed monteur de prijs van een reparatie laag te houden. Daartegenover vraag ik u wel om een aanbieding te mogen maken wanneer u een nieuwe machine gaat aanschaffen.

Het prijsniveau van onze nieuwe producten, ligt op het niveau van de grote concerns. U betaald dus niets meer. U mag onze prijzen die vermeld staan in onze webshop, gerust vergelijken met andere leveranciers.

Al onze prijzen zijn allemaal incl. BTW

Bij reparaties zijn onze voorrijkosten € 15,-
Wij komen in doetinchem – Montferland -Bronckhorst -Oude ijsselstreek -Rijnwaarden

Keuren & onderhoud

Witgoed keuren volgens de NEN3140

Wanneer u als werkgever een elektrisch apparaat beschikbaar stelt aan uw medewerkers bent u wettelijk verplicht om deze periodiek te laten keuren volgens de NEN3140. Dit geldt dus ook voor de wasmachine en vaatwasser. Naast dat een werkgever verantwoordelijk is voor de veiligheid van een medewerker, eisen veel verzekeringsmaatschapijen in hun polisvoorwaarden dat bedrijfsmiddelen periodiek gekeurd moeten zijn. Ik heb in april van dit jaar mijn certificaat als keurmeester voor de NEN 3140 behaald.

Frequentie van het keuren

Daar waar elektrische gereedschappen in de regel elk jaar gekeurd worden, kunt u met witgoed volstaan met een keuring om de 4 jaar, mits de apparaten in een schone, droge omgeving staan en het aantal gebruikers beperkt is. Wanneer het apparaat door een groter aantal mensen gebruikt wordt, adviseren wij een keuring om de 2 jaar te laten plaats vinden.

Het bijzondere van het keuren van witgoed.

Witgoed is een klasse II apparaat, dit wil zeggen een apparaat voorzien van een aarding (PE leiding). Deze PE leiding zorgt ervoor dat wanneer er spanning op de metalen delen van het apparaat komt te staan, deze spanning weg vloeit naar aarde en de aardlekautomaat aangesproken wordt. tijdens het keuren wordt gekeken of de wandcontactdoos goed is en of de weerstand van de PE leiding binnen de norm valt. Daarnaast vind er een isolatie meting plaats door een werkelijke aardlekstroom meting, dit is anders dan bij normale elektrische arbeidsmiddelen. Bij bijvoorbeeld het keuren van een boormachine, stop je de stekker van de boormachine in het test apparaat, je houdt de bedienknop van de boormachine ingedrukt, je start de test op het meetapparaat en de isolatieweerstand van de aandrijving van de boormachine wordt netjes gemeten. Bij witgoed is dit echter niet mogelijk omdat je op bijvoorbeeld een wasmachine niet handmatig de motor of het verwarmingselement in kunt schakelen. Hiervoor meten we de werkelijke lekstroom tijdens het in werking zijn van het apparaat. Deze test duurt dus ook langer dan bij reguliere apparaten. Tot slot heeft een witgoed apparaat vaak nog een netfilter die zorgt dat er meer lekstroom mag lopen dan bij een ander apparaat.

Tarief

Het keuren van een witgoedapparaat duurt ongeveer 20 minuten, hiervoor reken ik €15,-. kleine reparaties kan ik direct uitvoeren, mijn tarief is € 45,- exclusief BTW. Het is ook een optie om het keuren en het uitvoeren van reparaties samen tegen dit tarief uit te voeren, hierbij kan ik uiteraard ook andere elektrische apparaten keuren.